INDIVIDUAL PROJECT

LINNARHULT NATURE LEARNING CENTER - VITALIZING UNPLANNED SITE IN ANGERED

DECEMBER 2018 - MAY 2019, GOTHENBURG

Linnarhult Nature Learning Center is a children's participatory landscape design concept developed based on the site Linnarhult, Angered, in collaboration with the Mareld Landskapsarkitekter and Eco Agroforestry Center. Linnarhult is an unplanned area near a hiking path.  Its neighborhood is populated by people of different cultural backgrounds. To vitalize the are, the project aims to create a place that can bring the families around the area to spend time together. 

Linnarhult自然中心是一个儿童参与式的景观设计概念。Linnarhult是位于一条徒步步道附近的尚未被政府规划的自然区域,其附近居民有着不同的文化、经济背景。为了激活Linnarhult,设计师与Mareld景观设计公司、有机农林业中心合作,与当地社区儿童一起设计了Linnarhult自然中心。

1/1

After visiting and measuring the site, children in the neighborhood were invited to a workshop. In the workshop, they firstly needed to choose their favorite landscape feature from four pictures we took from the site (water, slope, forest, and flat area).  Then, they could select from the given range of activities and make models or paint on the base of the selected activity. 

original site

workshop with children

process-01
process-02
process-03
process-04
process-05
process-06
1/1

design idea

During the workshop, children showed a strong interest in the flat area of the site. Also, they seemed to enjoy activities that relate to climbing and building. Therefore, I had the concept of connecting children, families, and nature in the project. The outcome is the Linnarhult  Nature Learning Center, where families and people from the neighborhood can spend time on a sunny weekend. The nearby path also offers a great opportunity to explore nature. 

The site was a vast open land with two big slopes but only one entrance. The hiking path starts from the other end of the gate, which means that people have to take a detour outside of the area to get to the hiking path. Therefore, the strategy for the landscape was to create as much flat area as possible for children to play. At the same time, I added a new entrance near the hiking path to create a shortcut into the forest. 

The inspiration for the shape comes from beehives. I created a series of modular systems with the shape of the hexagon. The systems cover shelters and seating arrangements. 

1/1
bridge.jpg
shape2-01
shape2-02
shape2-03
1/1

inclusive path way built with the modular shelter system

modular seating system

birdview
1/1